keskiviikko 28. joulukuuta 2011

"Helsinki on mulkkuparatiisi"

Joulu oli kiva. Sain/saatiin lahjaksi sähkövatkain (JEE, enää ei tarvi vispailla paljain käsin!), Marimekon Kaivo -pussilakanat, rahaa jolle löytyy erittäin paljon käyttöä tällä hetkellä, lahjakortteja, SUKLAATA -kiitos, tätä mä pyysin että ei ollenkaan, niin laskinko oikein, että meille tuli yhteensä 5 pakettia/levyä, hopeinen rannekoru, Skins 2 -boksi, ja sitten meidän porukat lupas ostaa uuden ruokailuryhmän tulevaan asuntoon :) Kiva joulu lahjojenkin puolesta, mutta myös rentoutumisen, joulupukin sylissä istumisen, "rennon ja leikkimielisen" Trivial Pursuitin pelailun, sekä yhdessäolon puolesta.

Mutta. Hehheh. Nyt tapaninpäivänä oltiin juhlimassa, ja aina kun on juhlat, ei kohuiltakaan voida välttyä. Saimme kavereiden kanssa todistaa pienehköä ihmissuhdedraamaa, minkä takia aloimme erään kaverini kanssa hieman kommentoimaan kovaan ääneen näiden henkilöiden toimintatapaa.
Mutta siitä ei sen enempää, vaan pointtina on se, että tuli samalla huomattua selkeä ero paikkakuntien välisessä draamanpurkamistavassa! Pohjanmaalaiset kaverini kertovat asiat paljon suoremmin ja päin naamaa kuin toisaalta kotoisin olevat kaverini. En tiedä johtuuko tämä pohjanmaalaisuudesta vai pelkästään samanlaisten ihmistyyppien kohtaamisesta, mutta nämä tyypit eivät sanojansa kovin tarkasti valitse ja pehmentele. Jos on ollut kuumat treffit jonkun miehen kanssa, ei ketään kiinnosta mitä kahvia tämä mies joi,  ja mitä se kertoo hänestä ihmisenä. En ikinä voisi kuvitella kuulevani mitään muuta ystävieni suusta kuin "Panitteko?"Täällä Hämeessä on vähän erilainen meininki. Aluksi tutustuessani ihmisiin, jouduin olemaan hieman varuillani, etten järkyttäisi uusia tuttavuuksia ympäriltäni liian töksäyttelevillä sanavalinnoillani, joita en siis pohjanmaalaisena ilmeisesti edes osaa käsitellä. Jos jotain asiaa on, niin se sanotaan, RISTUS! Mutta eräs aito hämäläinen ystäväni sanoi, että täällä kaunistellaan sanoja aika paljon, eivätkä ihmiset vaan tule ja sano suoraan mielipiteitä toisistaan. Ja se on kyllä huomattu, kaikki vaikuttavat täällä niin mukavilta! Eli siis takana saattaa hääriä kauhea juorukerho, mutta itse et ikinä tule niitä haukkuja ja juoruja kuulemaan. Täällä mulkoillaan jos jotain tapahtuu, mutta pahaa ei tulla kuitenkaan sanomaan. Mulkoilu tuntuu kieltämättä ikävältä, mutta edes Hämeen mulkoilijat eivät vie voittoa koko Suomesta.

.


Helsinki. Onko joku teistä mennyt Helsingissä baariin, ja säästynyt mulkoilulta? Niinpä. Uskon, että olen nyt selvittänyt perimmäisen syyn sille, miksi en näe itseäni asumassa Helsingissä. Siksi, koska pitkän, suorapuheisen ja syvällisen pohdinnan jälkeen, Helsinki on mulkkuparatiisi (Tässä tapauksessa mulkku tarkoittaa mulkkaamista/mulkoilua. Toisesta merkityksestä en menisi vannomaan).


Anteeksi tosi hämärä ja päämäärätön postaus. Luulenpa, että mun aivot on korvautuneet suklaalla! 
Ps. Vihaan yleistämistä, eivätkä nämä kommentit oikeasti ole tarkoitettu pahoittamaan kenenkään mieltä tai lokeroimaan sinua mihinkään tiettyyn ihmistyyppiin. Oli vaan pakko päästä tekemään tosta tän päiväsestä keskustelusta lainatusta lausahduksesta otsikko :D Mä todella pidän Helsingistä! Mutta kattokaa nyt ton stadilaisen Draculan tuijotusta. "Näin sut pussailemassa mun exän kanssa." 

Hyvää yötä pikku mulkkikset! <34 kommenttia:

 1. ;"DD no tunnustan olevani hämeestä. En niin että puhuisin seläntakana, kun en mä ikinä kuule mitään mistä voisin puhua seläntakana, mutta, en mä ikinä halua puhua negatiivisesti jollekkin tms kommentoida jotain.
  Mutta ota myös huomioon että me ollaan hitaita hämäläisiä! niin ei varmaan raksutakkaan niin nopeesti, että pystyis heti jotain laukomaan :DDD

  VastaaPoista
 2. Niin aivan aivan, voi olla että täälläkin puhuttais suoraan asioista, mutta tilanne on jo loppu kun hidas hämäläinen vasta keksis mitä vois sanoa? :D Nääh, täällä on just oikein hyvä olla, kaikki on niin mukavia ja leppoisia <3

  VastaaPoista
 3. mä niin allekirjotan tän!! :D piru ei ne ouluskaan aina tajua mun juttuja, jotka on mun mielestä vielä jopa kevyitä :DD

  -heidi

  VastaaPoista
 4. Haha meidän teksti on ilmeisesti aika järkyttävää joidenkin mielestä? :DD Pääsispä porukka ees kärpäseksi kattoon joskus meidän keskusteluun, kun se on ihan tosissaan käynnissä. Joillakin vois tulla itku...

  VastaaPoista